Exkurze M.L.S. Holice, spol. s r.o..

Dne 14. června 2024 se konala celodenní exkurze v obou provozech společnosti M.L.S v průmyslové zóně v Olomouci-Holici. Akce byla zorganizována Českou společností pro jakost z iniciativy RNDr. Heleny Křepelkové. Studenti zhlédli špičkovou technologii výroby elektrických točivých strojů, konkrétně alternátorů nejrůznějších velikostí. Firma ukázala perfektní organizaci výrobních procesů, důslednou ochranu životního prostředí s cílenou úsporou energií i materiálů. Šlo o zajímavý a hlavně reálný krok od teorie a praxe ve školních dílnách do skutečné výroby. 

Na zahajovacím semináři naši skupinu přivítal osobně pan ředitel Vladan Hlaváč. Celý den až do závěrečné besedy se nám věnovali p. Bohumil Peiker a Mgr. Michaela Baďurová, a to nejen odborným výkladem, ale také zajištěním stravování v podnikové jídelně.

Žáci 1. ročníku oboru elektro naší školy byli překvapeni čistotou provozů a snahou podniku o ochranu životního prostředí. Překvapilo je také, jak je organizována práce na jednotlivých pracovištích, jak je dodržována pracovní doba.

×