Soutěž CAD konstruování

 V pátek 24. března 2023 na Střední průmyslové škole strojnické Olomouc proběhla soutěž. Soutěžilo se tradičně v kategorii 2D kreslení v AutoCADu a 3D modelování v Inventoru. Soutěž se uskutečnila ve spolupráci s partnerskými firmami a Olomouckým krajem. 14. ročník proběhl pod záštitou senátora Marka Ošťádala a hejtmana Ing. Josefa Suchánka, který osobně soutěž zahájil.

Zadání do soutěže dodávali zástupci partnerských firem regionu. Jednalo se o výkresy a modely jejich zařízení a výrobků. V tomto ročníku studenti i učitelé modelovali a kreslili konkrétní zařízení a výkresy firmy HELLA Autotechnik Nova a Honeywell.

Z naší školy se zúčastnili žáci Lukáš Radek ST3, Bittner Matěj ST4, kteří soutěžili v 3D modelování v Inventoru a ve stejné kategorii pro učitele soutěžil pan učitel Jílek. Soutěž byla pro naši skupinu velmi dobrou zkušeností. Akce byla dobře organizována v příjemném školním prostředí. Mohli jsme porovnat naše znalosti. Výsledkově jsme skončili v druhé polovině, Žáci bojovali a podali velmi slušný výkon, za což jim děkujeme..

Společně se žáky jsme se rozhodli, že další rok se opět zúčastníme a pokusíme se posunout ve výsledkové listině.

×