Instalatéři se zúčastnili přednášek

V pátek 27. 1. 2023 si žáci oboru INSTALATÉR vyslechli přednášky zástupců dvou firem, které vyrábějí spojovací a sanitární techniku pro instalatéry.

Jako první se ujal slova obchodní zástupce společnosti John Guest Czech, s.r.o. pan Pavel Červenka. Představil společnost, která byla založená ve Velké Británii roku 1961 Johnem Guestem. Výrobce je známý svou univerzální řadou nástrčných spojek JG Speedfit pro potrubní a plastové instalatérské systémy pro širokou škálu průmyslových odvětví a aplikací, jako je výdej nápojů, instalatérství, pneumatika, systémy stlačeného vzduchu, čištění vody, nápojové automaty, automobilový průmysl a telekomunikace.

 Společnost Alcadrain představil ve druhé přednášce pan Ivo Fischer. Tato společnost byla založena v roce 1998 jako rodinná česká firma pod názvem Alcaplast. V roce 2022 změnila název v rámci vzniku skupiny Alca Group. Je největším výrobcem sanitární techniky ve střední a východní Evropě, na ploše přes 60 000 m2 vyrábí více než 600 výrobků sanitární techniky – ventily, sifony, moduly, žlaby, vpusti, WC sedátka a další sortiment.

Pan Fischer tříhodinovou přednášku pojal jako odborné školení zaměřené na montáž a údržbu produktů značky Alcadrain. Všichni zúčastnění žáci oboru INSTALATÉR obdrželi „Certifikát z úspěšného absolvování odborného školení“. Dále nám bylo přislíbeno sponzorství naší školy jmenovanou firmou.

Drtivou většinu žáků oboru INSTALATÉR přednášky zaujali a já věřím, že po vyučení jim tyto chvíle strávené ve školních lavicích pomohou v orientování se ve velkém množství těchto výrobků.

Text a foto: Bc. Luboš Hinkelmann

×